Linde Elautomatik startades 1994. Företaget sysslar i huvudsak med automatisering inom galvanisk ytbehandlingsindustri. I början av 1980-talet utvecklade Jörgen Linde en av de första PLC-styrda automatikutrustningarna för galvanisk ytbehandlingsindustri.

 

Efter att ha byggt ett 40-tal styrskåp i Elaffären Svensson & Alm;s regi, var det på våren 1994 dags att starta ett eget företag, Linde Elautomatik.. 1996 ombildades företaget till aktiebolag med namnet J Linde Elautomatik AB.

 

.

 

 

 

 

 

 

Företaget har under åren hunnit att bygga drygt 100 styrningar till ytbehandlingsliner, företrädesvis i  Sverige och Norge, men även ett par liner i Danmark och Bulgarien

 

Vi har även under åren byggt ett antal styrskåp för trådbockningsmaskiner, punktsvetsrobotar, positioneringssystem för pressar, skärmaskiner, mm

 

Vanligtvis använder vi styrsystem, operatörsinterface, motorstyrningar och servodrifter av fabrikat Mitsubishi  och SMC.

.

Vi programmerar PLC-systemen företrädesvis med GX IEC Developer,  Mitsubishi Electrics mjukvara för effektiv programmering av PLC-system med kraftfulla struktureringsmöjligheter. Programmet stödjer den internationella standarden IEC 61131-3 och kraven enligt PLCopen.

J Linde Elautomatik AB är medlem av Installatörerna och Företagarna

Hör av er till oss för ytterligare information och demonstration.

Profibus fältbuss används ofta för effektiv kommunikation med maskinutrustningen samt avståndslasrar och våginstrument.

De flesta styrsystem levereras med telefonmodem, så att förändringar i programmen kan göras från vårt kontor i Falkenberg.

Startsida

Referenser

Partners

Kontakt

Exempel

Reservdelar

Nyheter

Procon

Om företaget

Support